Ekološka tržnica na Jarunu

Zagrebački holding d.o.o. podružnica Tržnice Zagreb u suradnji s Gradom Zagrebom, Gradskim uredom za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje i Upravnim odjelom za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije, pokreće ekološku tržnicu na Jarunskoj tržnici. Na ekološkoj tržnici sudjelovat će isključivo domaći proizvođači prehrambenih proizvoda s ekološkim certifikatom i oni u prijelaznom razdoblju za ekološku proizvodnju.
U nadolazećem periodu ekološka tržnica odvijat će se od 6. lipnja do 11. srpnja 2024. svakog četvrtka od 16:00 do 20:00 sati na otvorenom dijelu na istočnoj plohi Tržnice Jarun, Pakoštanska 5. U planu je da Ekološka tržnica nastavi s radom i u jesenskom periodu.
Ovim projektom želimo omogućiti potrošačima da na jednom mjestu kontinuirano mogu nabavljati svježe i prerađene domaće ekološke proizvode kao što su voće, povrće, sokovi, džemovi, pčelinji proizvodi itd., a proizvođačima ekoloških proizvoda da nađu stabilno tržište.
Pozivamo Zagrepčanke i Zagrepčane da posjete ekološku tržnicu i opskrbe se direktno od proizvođača najkvalitetnijim ekološkim proizvodima iz Zagreba i okolice.
U četvrtak 6. lipnja 2024. od 16:00 obilježit ćemo početak rada ekološke tržnice i predstaviti  dvadesetak ekoloških proizvođača uz prigodni popratni program.

Odgovori